golden travel focsani

Informații utile

SC MEGA PASS SRL
Nr. Ordine în Registrul Comerțului: J39/975/2005
CUI: 18188781
Capital social: 5000 lei
Cont Lei: RO47RZBR0000060013891402
Cont Euro: RO59RZBR0000060013898364
Banca: Raiffeisen Bank, Agentia Vrancea
Sediu social: Focșani Vrancea, str. Dornișoarei, nr.5, ap.3
Punct de lucru: Focșani Vrancea, Str. 1 Decembrie 1918, nr.13, ap.4
Tel/Fax: 0337/401742
Mobil: 0724.395.257

Informații utile pentru călătoriile d-voastră în țările Uniunii Europene:
• La intrarea sau la ieșirea din UE, veţi avea nevoie la graniţele externe de un pașaport valabil sau de o carte de identitate. Când călătoriţi în UE, este bine să aveţi pașaportul sau cartea de identitate asupra dumneavoastră pentru a putea, în orice eventualitate, să vă declinaţi identitatea. Asiguraţi-vă că, în cazul în care copiii dumneavoastră vă însoţesc în călătorie, aceștia fie au propriul pașaport sau propria carte de identitate, fie figurează în pașaportul dumneavoastră.
• Euro este moneda naţională pentru 16 ţări membre ale Uniunii Europene. Bancnotele euro sunt identice în toate ţările, dar fiecare ţară emite monede proprii, având o faţă comună și o faţă cu o emblemă naţională distinctivă. Toate bancnotele și monedele pot fi utilizate în orice ţară UE care a adoptat moneda euro.
• În ţările europene din afara zonei euro, multe hoteluri, magazine și restaurante, mai ales din zonele turistice, acceptă plata în euro, pe lângă moneda naţională, deși nu sunt obligate din punct de vedere legal să procedeze astfel.
• Cantitatea de mărfuri pe care o puteţi cumpăra și lua cu dumneavoastră când călătoriţi în interiorul Uniunii Europene nu este limitată, atât timp cât cumpărăturile sunt pentru uz personal și nu în scopuri comerciale. Taxele (TVA și accize) sunt incluse în preţul pe care îl achitaţi și nu mai pot fi imputate într-o altă ţară din UE.
• Accesul la îngrijiri medicale. În calitate de cetăţean al unui stat membru al UE, dacă vă îmbolnăviţi brusc sau dacă aveţi un accident pe durata sejurului dumneavoastră într-o ţară din UE sau în Elveţia, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia, puteţi beneficia de îngrijiri medicale gratuite sau la preţuri reduse. În acest sistem sunt incluse numai îngrijirile medicale cu finanţare publică și fiecare ţară are propriile norme privind sistemul public de servicii medicale. În unele ţări, îngrijirile sunt gratuite, în altele achitaţi dumneavoastră o parte din costuri sau trebuie să achitaţi costul integral, după care puteţi cere rambursarea. Păstraţi deci toate facturile, reţetele și chitanţele.
• Un card european de asigurări sociale de sănătate simplifică procedurile, reduce birocraţia și contribuie la accelerarea rambursării costurilor. Dacă nu aveţi card, vi-l puteţi procura de la casa de asigurări sociale sau de sănătate din regiunea dumneavoastră. Unele ţări integrează elementele cardului european pe spatele cardului naţional, iar altele emit carduri separate.
• Asigurarea de călătorie. S-ar putea să aveţi nevoie de o asigurare de călătorie, întrucât doar unele dintre ţările din UE achită costul integral al îngrijirilor medicale. O îmbolnăvire sau un accident în străinătate pot duce la costuri suplimentare de deplasare, sejur și repatriere, pentru care este preferabil să aveţi o poliţă de asigurare.