Oferte turism Turcia

Turcia este o ┼úar─â cu o mo┼čtenire cultural─â foarte mare. Ea a stat la baza na┼čterii unor civiliza┼úii majore ca Imperiul Bizantin ┼či Imperiul Otoman. Datorit─â pozi┼úion─ârii sale strategice, unde cele dou─â continente se unesc, Turcia este un amalgam de tradi┼úii vestice ┼či estice, deseori descrise ca o punte între cele dou─â civiliza┼úii.

Ren─âscut─â din cenu┼ča Imperiului Otoman în 1923, ┼úara a fost transformat─â de primul conduc─âtor ambi┼úios, Kemal Ataturk. De la moartea lui, republica ┼či-a p─âstrat orientarea c─âtre vest ┼či aspira┼úiile europene, în ciuda curentelor conservator tradi┼úionalist ┼či islamic. Ast─âzi, minunile culturale ┼či arheologice ale Turciei împreun─â cu coasta mediteraneean─â, reprezint─â o Mecca pentru turi┼čti, ce atrage milioane de c─âl─âtori în fiecare an din toate col┼úurile lumii.

Printre primele obiective turistice se num─âr─â ora┼čul Istanbul cu fabuloasele sale regiuni istorice ┼či via┼úa cultural─â impresionant─â. De asemenea nu trebuie ratate ruinele ora┼čelor greco-romane, care s-au p─âstrat destul de bine de-a lungul timpului, cum ar fi Ephesus ┼či Pergamon, dar nici sta┼úiunile de pe malul m─ârii, cu plajele frumoase, în care persist─â zi ┼či noapte pl─âcerile hedoniste.

Pentru aventurieri r─âmân înc─â de descoperit frumuse┼úea s─âlbatic─â a Platoului Anatolic, peisajul incredibil de erodat al Cappadociei ┼či atmosfera enigmatic─â a ruinelor hitite. Aici po┼úi încerca o experien┼ú─â minunat─â privindu-i pe dervisi rotindu-se ame┼úitor în stare de extaz.

Oriunde turi┼čtii c─âl─âtoresc în Turcia li se ureaz─â un bun venit c─âlduros. Turcii au o puternic─â tradi┼úie ospitalier─â, au o ofert─â turistic─â complet─â ┼či îi întâmpin─â cu expresia ”Hos Geldiniz”, ceea ce înseamn─â ”Venirea ta ne aduce fericire”!