Oferte turism Spania

Regatul Spaniei este situat în sud-vestul Europei, între Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, în peninsula Iberică, ocupând cea mai mare parte a peninsulei, insulele Canare şi insulele Baleare.

FrumuseÅ£ea ţării este unică şi aşezarea sa geografică specială, între Europa şi Africa, au făcut din aceasta, încă din antichitate, un punct de intalnire între est şi vest. Diversitatea culturală, amestecul de civilizaÅ£ii care şi-au găsit aici un loc ideal, au lăsat în urma lor o cultură originală unică, admirabilă. Arhitectura spaniolă este mai la modă ca oricând, cinematografia locală ocupă un capitol special în arhivele genului, iar bogăţia culturală a acestei ţări nu pare să aibă de gând să se lase mai prejos.

ÎmpărÅ£ită în mai multe provincii cu trăsături specifice, Spania este un paradis turistic, oferind mai multe civilizaÅ£ii la preÅ£ul unei singure oferte. Această Å£ară impresionează prin arhitectură, armonie, urbanism, iar Madridul este unul din principalele centre cultural-ştiinÅ£ifice din Europa şi din lume, având în patrimoniu nenumărate opere de artă. Pot fi vizitate Biblioteca regală, unde se află prima ediÅ£ie a capodoperei lui Cervantes, Don Quijote, Muzeul muzicii, unde este expusă cea mai vastă colecÅ£ie de instrumente Stradivarius, o galerie a armurilor, precum şi farmacia regală, unde se pot vedea fiolele şi eprubetele în care se preparau medicamentele monarhilor.
 
Regiunea centrală a Spaniei, cunoscută sub numele de Castilia, reuneşte unele din cele mai importante monumente ale ţării. Aici se găseşte stravechiul Toledo, fosta capitală a imperiului, şi tot aici se înalţă Escorialul, splendida mănăstire-palat. Un alt obiectiv de mare interes este universitatea din Salamanca, care se poate lăuda cu o biblioteca ce conÅ£ine circa 50.000 de pergamente şi volume legate în piele.

Cu o deosebit de bogată cultură şi istorie Spania este locul ideal pentru o vacanţă de neuitat.