Oferte turism Malta

     Sc─âldat─â de soarele p─âr┼úii de Sud a M─ârii Mediterane, situate între Sicilia ┼či Libia, micul arhipelag maltez are o istorie la fel de semnificativ─â ca ┼či pozi┼úia sa geografic─â. Misterul, tragedia ┼či eroismul dau farmec trecutului acestuia. Republica Malta este o ┼úar─â foarte mic─â, insula principal─â se întinde pe o suprafa┼ú─â de mai pu┼úin de a suta parte din cea a insulei vecine, Sicilia. Al doilea ingredient de baz─â la arhipelagului maltez este Gozo. 

      În general, r─âm─â┼či┼úele romane sunt relicve moderne în Malta. Cu mii de ani înaintea Imperiului Roman, insulele au fost locuite de oameni care au construit temple grandioase. Aceste caracteristici ale ingineriei din epoca pietrei devin mai impresionante, luând în considera┼úie c─â acestea au fost construite înaintea piramidelor egiptene ┼či a complexului Stonehenge.

    Când turcii au asediat Malta, popula┼úia civil─â inocent─â a suferit pierderi dureroase, dar insula a reu┼čit s─â reziste ┼či ca urmare a acestui triumf, cavalerii au construit un ora┼č fortificat, pe un promontoriu cu vedere la unul din cele mai mari porturi naturale europene ┼či l-au numit La Valetta. Alte ora┼če malteze au distinc┼úia lor proprie ┼či o istorie bogat─â, astfel încât aproape fiecare sat este demn de a fi vizitat. Terenul dintre ele este plat, nu exist─â mun┼úi sau râuri, ┼či întrep─âtruns cu ziduri de piatr─â pentru a proteja solul de eroziune. Prim─âvara ┼úinutul rural explodeaz─â de culoare, o dat─â cu florile salbatice care se deschid la soare.

     În interiorul insulei ora┼če istorice ┼či satele, pline de biserici ┼či legende, sunt împr─â┼čtiate de-a lungul suprafe┼úei stâncoase ┼či în cea mai mare parte, arid─â. Ziduri de piatr─â, construite cu mult─â m─âiestrie, se întind de-a lungul mai multor mile.

     Insula Gozo este mai verde ┼či mai relaxant─â decat sora sa mai mare, Malta, ┼či este cu siguran┼ú─â la fel de încânt─âtoare. Gozo ofer─â la orizont imaginea unor dealuri cu vârful aplatizat, punctuate de turnurile ┼či domurile bisericilor, un peisaj plin de flori, cu ravine gola┼če care se l─ârgesc în v─âi pline de vegeta┼úie Exist─â de asemenea ┼či plaje de o frumuse┼úe r─âpitoare. Aceia care îns─â au descoperit secretul insulei, nu îl pot afla nic─âieri în alt─â parte, totul într-o ofert─â cu totul deosebit─â.