Oferte turism Grecia

Grecia este situat─â în Sud-Estul Europei, fiind înconjurat─â de Albania, Turcia, Bulgaria ┼či Macedonia. Se afl─â în Peninsula Balcanic─â, înconjurat─â de mii de insuli┼úe, din care mai pu┼úin de 200 sunt locuite. Este un paradis pentru turi┼čtii interesa┼úi de art─â, cultur─â ┼či literatura. Departe de lâncezeala de pe plaj─â, este o ┼úar─â cople┼čitoare pentru acei care iubesc clasicii.

    Grecia este poate una din ┼ú─ârile cu cea mai mult─â istorie antic─â din Europa. Antichitatea Greciei începe de la 3000 î. Hr. când puternicele civiliza┼úii cicladice, minoice ┼či miceene au înflorit. Evolu┼úia puternicelor ora┼če-stat grece┼čti, în special Atena ┼či Sparta, între anii 800 ┼či 500 î.Hr. au condus la era clasic─â a Atenei care a fost apogeul civiliza┼úiei grece┼čti.

     Peninsula Pelopones, în sudul Greciei, este cunoscut─â atât pentru peisajele pitore┼čti cât ┼či pentru istoria sa, ┼či este format─â din numeroase regiuni, fiecare având propria sa istorie, cultur─â ┼či înf─â┼úi┼čare. Insulele in Grecia sunt foarte importante ┼či renumite, ca de exemplu Mykonos, Creta ┼či Rhodos. Santorini este o insul─â destul de impresionant─â, capitala ei Thira fiind situat─â la marginea unui mare versant, datorit─â unei erup┼úii vulcanice ce a avut loc cu mii de ani în urm─â. Santorini are ┼či plaje deosebite cu nisip negru, cum e plaja Perissa. O alta insul─â de vizitat este Mykonos, o insul─â foarte relaxant─â, cu 20 de plaje nisipoase ca s─â v─â bucura┼úi de soare, climatul ┼či priveli┼čtile sau arhitectura caselor. Insula sacra Delos, la scurta distan┼ú─â cu barca de Mykonos, este un alt loc bun pentru relaxat.

     Când merge┼úi s─â vizita┼úi Grecia încerca┼úi s─â vede┼úi m─âcar capitala Atena, zona Peloponesului ┼či dou─â sau trei insule. Ve┼úi avea o idee de ansamblu despre ce înseamn─â oferta turistic─â a uimitoarei Grecii.