Oferte turism Egipt

Cu siguran┼ú─â o dat─â ajun┼či în Egipt, ve┼úi ┼čti ce s─â vizita┼úi, iar dac─â inten┼úiona┼úi s─â merge┼úi doar pentru relaxare, e p─âcat s─â nu v─â bucura┼úi de minunile uneia dintre cele mai vechi civiliza┼úii, ale c─ârei comori ┼či ┼čtiin┼úe antice fascineaz─â înc─â turi┼čtii ┼či cercet─âtorii cu ofertele lor spectaculoase.

Printre atrac┼úiile acestei ┼ú─âri, una dintre cele mai vizitate este Cairo, cea mai mare metropol─â a Africii. Ora┼čul a fost fondat în anul 969, deci este un ora┼č relativ tân─âr fa┼ú─â de restul Egiptului, îns─â dezvoltarea sa rapid─â l-a transformat în cel mai mare centru industrial, comercial ┼či cultural al Egiptului. Ora┼čul este împ─âr┼úit în dou─â p─âr┼úi, una islamic─â ┼či una roman─â, cea roman─â fiind mai veche cu câteva secole. În partea islamic─â sunt construite multe moschee ┼či biserici, ┼či faimoasa Citadela, o fort─ârea┼ú─â medieval─â ce dateaz─â de acum 700 de ani.

Cea mai mare atrac┼úie o reprezint─â complexele de la Giza, în special piramidele, ce includ mormintele regale ale faraonilor Keops, Chefren ┼či Mukerinos. Între complexul de piramide ┼či nem─ârginirea de┼čertului, este amplasat faimosul Sfinx.

În celebrele sta┼úiuni egiptene se g─âsesc condi┼úii ideale pentru iubitorii de scufund─âri: marea este limpede, temperatura apei nu scade aproape niciodat─â sub 22 de grade, iar în mare p─âtrund recife de corali ideale pentru o "vizit─â" subacvatic─â. De asemenea, modalit─â┼úile de petrecere a timpului în aceste sta┼úiuni sunt dintre cele mai luxuriante: terenuri de golf, numeroase magazine ┼či cafenele preten┼úioase, porturi în care ancoreaz─â yahturi de lux. Hotelurile sunt construite în jurul lagunelor ┼či ofer─â peisaje unice, fiind ideale pentru turi┼čtii care i┼či doresc o vacan┼ú─â de vis.