Oferte turism Croatia

Este situat─â în Europa Central─â, mai exact în Peninsula Balcanic─â între Slovenia, Ungaria, Bosnia Hertegovina, Serbia ┼či Muntenegru, având ie┼čire la Marea Adriatic─â.

Oferta turistic─â este bogat─â pentru c─â, Croa┼úia a fost mult─â vreme considerat─â drept una dintre cele mai frumoase regiuni ale Europei. Faima ┼či-o datoreaz─â în mare masur─â coastei Dalmate, ie┼čirea sa la Marea Adriatic─â, materializat─â într-una din cele mai spectaculoase zone de litoral din întreaga lume. Aici pot fi g─âsite nenum─ârate monumente medievale, precum ┼či unele dintre cele mai bine conservate ruine romane din Europa. Un alt mare avantaj îl reprezint─â calitatea impecabil─â a serviciilor oferite de croa┼úi, fie c─â este vorba despre condi┼úiile de cazare, fie despre simpla polite┼úe a acestui popor extrem de civilizat.

Peninsula Istria se afl─â în extremitatea nord-vestic─â a coastei Dalmate, aproape rupt─â de restul Croa┼úiei, iar întreaga regiune este extrem de pitoreasc─â, remarcându-se atât prin frumuse┼úea nealterat─â a p─âdurilor sale, cât ┼či prin vestigiile romane din principalele sale ora┼če, deosebit de bine conservate.

Croa┼úia include nu mai pu┼úin de ┼čapte parcuri na┼úionale. Brijuni, aici se afl─â cele mai bine conservate p─âduri mediteraneene de goruni. Parcul na┼úional Risnjak, aflat la altitudine, este caminul râ┼čilor, în timp ce în luxuriantul codru din Paklenica ┼či-au f─âcut s─âla┼čul numeroase insecte, reptile ┼či p─âs─âri, printre care ┼či o specie de vulturi pe cale de dispari┼úie. Parcul Na┼úional de la lacurile Plitvice este împ─âra┼úia ur┼čilor, a lupilor ┼či a c─âprioarelor.